achterom trimsalon hond honden trimmen scheren knippen plukken effileren vlooien terrier spaniel westy vachtverzorging ABHB
Waarom naar de trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.
Wanneer u de vacht niet op de juiste wijze verzorgt loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. Ook in de winter kunt u uw hond laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht hebben dan van kou. En …lang haar blijft lang nat!
Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken en het behandelen van verstopte anaalklieren.
Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd hondentrimmer/-ster meer is dan alleen een "kapper". Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zal een goede trimmer/-ster niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar de dierenarts.