achterom trimsalon hond honden trimmen scheren knippen plukken effileren vlooien terrier spaniel westy vachtverzorging ABHB

Wat gebeurt er met uw hond tijdens de behandeling

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u bij uw hond blijft en hem knuffelt, hoe onzekerder hij wordt. Zijn onzekerheid of eventuele angst wordt hierdoor bevestigd. Het beste kunt u het afscheid zo kort mogelijk houden. Het moet toch gebeuren, en hij is in goede handen!
Omdat de trimbehandeling even zal duren is het belangrijk dat uw hond van tevoren goed is uitgelaten.
Probeert u voor uzelf al te bedenken wat uw wensen zijn. Ik neem, na overleg met u wat voor model u wenst, uw hond mee de trimsalon in en daar wordt hij op de trimtafel gezet.
Allereerst wordt uw hond op zijn gemak gesteld. De vacht van uw hond wordt helemaal doorgeborsteld en gekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Wanneer u uw hond regelmatig goed kamt, kunt u hem het ontklitten besparen! De nagels worden geknipt en de oren uitgeplukt en gereinigd. Hierna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd. Vervolgens gaat uw hond in bad, de vacht wordt uitgeblazen met een waterblazer en dan verder met de föhn helemaal gedroogd. Hierna kan de vacht verder worden nagewerkt en in model gebracht. Indien uw hond een vacht heeft die geknipt moet, gaat uw hond vóór het modelleren in bad.
Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u uw hond komen halen.
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje 'vreemd' gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is normaal gedrag, uw hond moet wennen aan zijn nieuwe geur en uiterlijk.
En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen, hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!